۱۲:۵۱ – ۱۵ آبان ۱۴۰۳ چهل و پنجمین رئیسجمهور آمریکا که تلاش میکند عنوان چهل و هفتمین رئیسجمهوری این کشور نام خود را در تاریخ ثبت کند تا ساعتی دیگر از میان کامالا هریس هندی تبار و دونالد ترامپ مدعی که سابقه یک دوره ۴ ساله و پر حاشیه آن هم در سطح جهانی حضور […]
۱۲:۵۱ – ۱۵ آبان ۱۴۰۳
چهل و پنجمین رئیسجمهور آمریکا که تلاش میکند عنوان چهل و هفتمین رئیسجمهوری این کشور نام خود را در تاریخ ثبت کند تا ساعتی دیگر از میان کامالا هریس هندی تبار و دونالد ترامپ مدعی که سابقه یک دوره ۴ ساله و پر حاشیه آن هم در سطح جهانی حضور به عنوان رئیس جمهور آمریکا را دارد انتخاب خواهد شد. انتخابی که البته به احتمال فراوان در ابتدا در روز های آینده به صورت غیر رسمی معرفی خواهد شد. موضوعی که البته در ژانویه ۲۰۲۵ رسمی خواهد شد و رئیس جمهور ایالت متحده آمریکا مشخص میشود.
دونالد ترامپ مدعی شده که نه تنها پیروز آرای کالج الکترال خواهد بود بلکه بیشترین میزان رای عمومی را نیز به دست خواهد آورد. این در حالی است که او در دورههای قبل یعنی سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ نتوانست بیشترین رای عمومی را به دست بیاورد. در مقابل هم هریس با توجه به همین رفتارهای ترامپ با سو استفاده از این رفتارها و نمایشهای متفاوت و دغل کارانه برای مردم آمریکا سعی در کسب آرای آمریکایها برای خود دارد.
هریس در میان رای دهندگان مسلمان حرف از پایان کشتار در غزه میزند و در سایر ایالتهایی که عقایدی همسو با صهیونیستها دارد صحبت از حمایت همه جانبه از صهیونیستها میکند.
نظرسنجیها از برتری بسیار اندک «کامالا هریس» معاون رئیسجمهوری آمریکا و نامزد حزب دموکرات نسبت به «دونالد ترامپ» رئیس جمهور قبلی و نامزد طیف جمهوریخواه حکایت میکنند.
بر اساس نظرسنجی سایت تحلیلی «فایو ثرتی ایت» (FiveThirtyEight)، هریس با ۱.۲ امتیاز پیشتاز است و ۴۸ درصد از رأیدهندگان احتمالی از او حمایت میکنند، در حالی که آمار حمایت از ترامپ ۴۶.۸ درصد را نشان میدهد.
با این حال، نظرسنجی انجام شده از سوی «رییل کلییر پولیتیکس» (RealClearPolitics) نشان میدهد که ترامپ با ۴۸.۴ درصد در مقایسه با هریس ۴۸.۱، اندکی جلوتر است که به او ۰.۳ برتری میدهد.
مرکز نظرسنجی «سیلور بولتون» (silver bulletin) متعلق به نیت سیلور پژوهشگر بزرگ آمریکایی در حوزه آمار، هریس را با ۴۸.۵ درصد در مقابل ترامپ ۴۷.۴، با حاشیه ۱.۱ در صدر قرار میدهد.
«نیویورک تایمز» نیز نتیجه مشابهی را نشان میدهد و هریس با ۴۹ درصد در مقابل ترامپ ۴۸، تنها یک امتیاز نسبت به رقیب خود برتری دارد.
اینها موضوعاتی همیشگی است و هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا ادعاهای بزرگی را در ارتباط با موضوعات مهمی مانند ایران و سایر موضوعات سیاست خارجه و مشکلات اقتصادی در آمریکا مطرح میکنند و یکدیگر را مورد عتاب قرار میدهند. هر دو پیش از آغاز رای گیری رسمی از پیروزی خود سخن میگویند و عنوان میکنند پیروز قطعی این رای گیری آنها شدند.
اما آیا رای آوردن هر کدام از این دو نامزد جمهوری خواه و دموکرات ایالت متحده امریکا برای جمهوری اسلامی ایران تفاوت دارد؟. یا هر دوی این دو نامزد باید یک سیاست را آن هم با روشهای متفاوت اجرایی کنند.
حسن لاسجردی کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره تاثیر نتیجه انتخابات آمریکا بر تحولات منطقه اظهار کرد: حزب جمهوری خواه و دموکرات در مشی سیاسی خود دارای اصولی هستند که هرکدام از آنها میتواند در تحولات منطقه ظهور و بروز پیدا کند.
وی افزود: جمهوری خواهان عموما صریح عمل میکنند، اما در نقطه مقابل دموکراتها با بازی با الفاظ و موضع غیر شفاف اهداف خود را دنبال میکنند همچنین جمهوریخواهان از ابزار نزاع و چالش بهره میبرند و حزب مقابل از سیاست چماق و هویج استفاده میکند.
لاسجردی بیان کرد: آنچه که مشخص است کلیت سیاست آمریکا بر روی یک ریل مشخص حرکت میکند و از پیش تعیین شده است و چه ترامپ پیروز انتخابات شود و چه هریس این کشور از سیاستهای جنایتکارانه اسرائیل حمایت خواهد کرد و تنها در شیوه اجرا ممکن است این دو نفر اندکی با یکدیگر تفاوت داشته باشند.
حسین آجرلو کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره تفاوت دیدگاه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری گفت:هریس و ترامپ در تاکتیکها و برخوردهایشان تفاوتهایی دارند. دموکراتها اصولا مباحث را سیاسی حل میکنند و جمهوری خواهان نظامی و امنیتی به حل موضوعات میپردازند، اما موضوع آن است هر کسی که در کاخ سفید حاضر شود یک توافق دو حزبی در آمریکا تحت عنوان حمایت کامل از صهیونیستها است که باید آن را عملی کنند. نهایتا صهیونیستها و لابیهای آنها حمایت آمریکا در هر اقدمی که انجام بدهند را جلب میکنند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد این یک تحلیل سطحی است که با انتخاب هریس و یا ترامپ کار اسرائیل سخت میدشود. اما در حوزه چگونگی برخرود با گروههای مقاومت تفاوتهای تاکتیکی شاهد خواهیم بود.
آجرلو در ارتباط با شرایط کنونی صهیونیستها افزود: وضعیت اکنون آن است که نتانیاهو کامل میداند که استقرار هر دولتی چه هریس و یا ترامپ با توجه به چالشهای پیرامونی خود او را با مشکل مواجه کند. شاید رئیس جمهور جدید در آمریکا به دلیل تحولات مختلف در اوکراین و جبهه چین مجبور شود صهیونیستها را وارد عرصههای سیاسی کند و به نظر میرسد که ترامپ و هریس در این موضوع اتفاق نظر دارند. حتی ترامپ هم اعلام کرده که من رئیس جمهور شوم باید جنگ به اتمام برسد یعنی جنگ از حالت پر فشارش باید تمام شود.
امیرعلی ابوالفتح در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره تفاوت میان انتخاب بایدن و هریس برای جمهوری اسلامی ایران گفت: اکنون حضور هیچ کدام از این دو کاندید برای ما تفاوتی ندارد. باید منتظر بمانیم و ببینیم که عملکرد آنها چه شکلی است. من قائل به این نیستم که اگر ترامپ رای بیاورد او خطرناک است و هریس برای ما نامزد بهتری است و یا بالعمکس. هر دو اگر رئیس جمهور شوند هم برای ما تهدید زا است و هم برای ما فرصت افرین. یعنی مسائل ما سفید و سیاه نیست و ترامپ بیاید فرصت و تهدید برای ما ایجاد میشود و هریس نیز هم به همین گونه.
ابوالفتح در انتها گفت: هر کسی رئیس جمهور شود هم تهدید آفرین است و هم فرصت آفرین، اما اکنون جامعه جهانی چندان نگاه مثبتی به ترامپ ندارد برای آن که ترامپ رفتارهایی که داشته خیلی مورد پسند نبوده است و حرفهای هم میزند که شاید باعث ترس شده، از این جهت شاید اروپاییها جدیتر باید موضوع انتخابات آمریکا را دنبال کنند.